Kerja Baru, Opis Baru

Hai Kamuorang!

Lama tak menulis di blogku nan satu ini... Rindunya! Kalau 1 hari tidak berblogging, blog hopping, baca blog2 yg wajib diintai tiap-tiap pagi..memang tak sempurna hidup 1 hariku...wah! kantoi disini ye! Buka je PC, login email opis, check2 email penting..zass...buka bookmark2 wajib! Barulah semangat nak start wat keje kat opis..weeee!


Kalo kamurang nak tau, dah masuk 2 minggu aku berpindah opis. Atas permintaan sendiri tuk pindah, coz dah hampir 3 tahun kat cawangan lama..buat hal ehwal kewangan cawangan, korporat yang memang tak de kaitan dengan background education. TAPI...aku bersyukur, at least aku dapat pengalaman berbeza daripada bidang sebenar aku. Bukan semua dapat tau! (Ayat sedapkan hati!) Walaupun kadang-kadang ada jugak keluhan yg terkeluar dr mulut aku ni..yela..orang lain tak menghargai J41 yang mcm kami-kami ni yg just buat korporat...tapi bila dipikir-pikirkan..ala..lagi 30 tahun kot aku kene berkhidmat kat gomen ni..setakat org double standard keje kita..apa nak kesah! Giliran mereka-mereka akan tiba jugak, so wait & see ajelah wahai orang-orang yang double standard itu..baru ko tau langit tinggi rendah kann....hehehehe...

Aish! Beremosi pulak! Kalau nak diceritakan pasal pindah-pindah opis ni memeang sensetif..banyak betul dugaannya..tapi malas lah nak diceritakan..cita tak best memang tak best diluahkan..yang penting semua benda yang terjadi ada hikmah disebaliknya..aku yg dah rasa ni..memang setuju sgt2! Alhamdulillah atas apa yg dah jadi... :).

Tak cerita pasal permohonan pindah yang di'blackmail' oleh ex-bos sendiri, isu pindah bahagian, isu turun naik level..haish..xmo pikir dah..itu semua pengalaman yg banyak mengajar aku.. Perasaan aku, xpayah citalah..bercampur baur..sedih, serba salah, geram, marah & mcm2. Yang penting, sabar ajelah..kalo ada rezeki dan ketentuan Allah..tak kemana... :)


Dan sekarang, aku dah berpindah ke opis baru..buat kerja design..adalah kaitan dengan background Degree aku ni..tapi buat setakat ni..tak beranilah jugak nak komen lebih..baru 2 minggu maa..apa-apa pun boleh jadi..lain tempat, lain ragamnya. Cuma macamnaa kita nak sesuaikan diri dengan ragam kerja baru pulak. Yang penting niat kita, tujuan kita. Untuk belajar benda baru yang sebelum ni kita tak tau..Harap-harap oklah kat opis baru ni..

Kat Opis baru, aku tak dapat bilik..huhuhu..sedih! sebab bilik J41 dah penuh, so aku akan duduk kat partition je...Aku tak kesah sangat pun, opis lama walaupun duk dalam bilik tp kami berkongsi 4 orang..sama ja! So taknaklah demand sgt kat sini! hehehe... Manalah tau pasni dapat duk bilik..heehehehe..tp lambatlah lagi kot..

Kawan-kawan kat opis baru pun tak ramai, semua banyak wat hal sendiri..banyak keje agaknya..wat designkan..so..mmg duk layan diri sorang2 la.. Engineer pompuan pun tak berapa ramai, technician dan draughmen pun dah senior2...tapi buat masa ni nampak ok je.. takde lah nampak sombong...ramah je, sama macam opis lama.

Cuma opis baru ni...mak ai..sejuk kemain..beku kat opis ni..dalam 2 minggu start keje ni..seminggu dah aku demam & sakit tekak. Entahlah, aku sorang je ker yg mengokol kesejukan..agaknya diorang dh imune dengan suhu beku ni..adoylah! tak tahan la! :(

Sekarang ni, aku tengah belajar sikit-sikit wat design yg simple-simple.. budak baru belajar.. :p Start tahun baru ni..dah nak kene struggle tuk terror wat design..wah! Semangat tu!

Tapi, opis lama tetap di hati..bos, member bilik, member breakfast, kawan-kawan opis..semua best! Rindunya!!!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 Soksek-Soksek:

ladysara84 said...

welcome to menara pjd's freex=zer..huhu..memang sejuk la ekin....tak me g biasala tu..hehe...

::EIDA:: said...

Rindu kak ekin... Sib baik ada blog sbg perantaraan.. hihi.

*Update selalu ye!

Eikyn said...

sara: tak tahan la sara...jadi beku dibuatnya..uwaa

dek dayah: akhirnya dapat bukak juga blog dek dayah..rupanya kene guna mozilla..kalo IE xbole bukak...barulah semangat nk g keje leh blog hopping..heee