Review SKT Personal 2010 :)

Short and simple..Mari kite review azam 2010 aku..Mari kita tengok sapa yg kena!
  1. Jadi seorang yang lebih baik luar dalam. Dapat control emosi dan sifat buruk aku yang senang 'bengang'. Be a person that cool and understanding dengan kelemahan manusia lain. Make more friends.- 50/ 50 belum sepenuhnya.. :)

  2. Komited dengan kerja dan apa-apa yang diceburi. Being satisfied by my boss with what job that he's giving me. Learn more about what i'm doing..KEWANGAN DAN REPORTING. (kehkeh.. nampak tak mencabar lansung eh? but if u in my place..u know how is it). So..don't try to under estimate other people who done this job ok..(ceh!emo bagai..)- alhamdulillah 80%..masih perlu belajar sikit2 lg..

  3. Mau sambung Master yang dah aku tangguhkan selama ini.. Mesti...mesti!! Harap-harap financial ok tahun ini untuk aku sambung Master by Coursework! No more by research..unable to handle it..No..no.. :)- ok, harini aku dah dapat email dr UTM untuk sambung Master of Project Management, daftar 1 Januari 2011..tengah berpikir-pikir dan berkira-kira financial untuk sambung (fees RM6250/sem maa)..Mesti Sambung..tp..sambung awal tahun 2011 ker akhir tahun 2011 ekh? Kene sit down & calculate..sebab 2011, banyak sangat PERANCANGANNYA..:p ..50/50

  4. Harap dipanggil untuk INDUKSI dan dapat confirm as permenant servant ASAP- 100%

  5. Business Tudung-Aku harap business kecil-kecilan ini dapat diteruskan dan dapat galakan dari semua. Ini la side income aku untuk aku wat saving nak sambung belajar..hehe..So, supportla i ok.. X). - reduit-reduit slow down sikit sejak modellnye sibuk buat persiapan kawen..kih..kih..tp kembali aktif skrg..erm..pasal side income reduit ti..sudah lari ke modal persiapan kawen..So...Tet! GAGAL!! hukhuk

  6. Keep fit! Keep slim! Coz i already feel gemoks! Gemuk! Even my weight is still ok but it is better for me to start exercise.. Aku nak start jogging, pg gym ker, join aerobic JKR ker..huhu..- 50/50 haha..berjaya bertahan sehingga setengah tahun 2010 je..pastu...macam harammm..laki bini berlumba-lumba mengepam badan sampai jadi belon,,huhu...Tet! GAGAL juge! hukhuk

  7. Target untuk buat harta sendiri. Means beli rumah sendiri..mungkin? Coz umah sewa aku ni pun udah mahal..better aku start cari rumah aku sendiri..- 100%..alhamdulillah, dapat memiliki sebuah rumah untuk diinvestkan utk masa depan..umah untuk dihuni..erm, biar lakiku yg pikirkan boleh x? sebab bini dia nk sambung Master dulu..azam 2010 no.3 tu mesti dicapai dulu.. :P

  8. Kumpul duit..kumpul duit..simpan..simpan.. Target aku dapat simpan at least RM10K for 2010.. :)..Tough job for me as orang gomen dan kaki shopping!- Tet! GAGAL juge atas sebab2 seperti diatas..haha..

  9. Happy..make others happy..make my parents happy of me..HAPPY!- 100% alhamdulillah..setakat ini aku puas hati, tak taulah kalau diorang xhepi sebenarnyer..

  10. Find the RIGHT PERSON that able to accept me as what i am and SETTLE DOWN!! :P- 100% haha..azam no.10 ni tercapai jugak..hajat nak simpan rm10k musnah disebabkan hajat no.10 ni gak..kuangkuangkuang..alhamdulillah..semua ade hikmah kan..disebabkan burn duit saving rm10k..suami aku pun bagi aku duit hantaran rm10k..haha..kira ok lah kan.. :) bak kata org..'what u give, u get back' hehe..boleh tak gune perumpamaan ni? hehe..tapi 1sen pun aku xamik..bagi kat parents..tu yang azam no.9 tercapai jugak tu..bole? :P

  11. Sudah boleh drive kete dengan confident nya dan tau jalan-jalan penting kat area2 KL ni..Al-maklumlah aku ni kan buta jalan sikit..lebih seronok jadi c0-pilot..haha..-erm.. 50/50..almaklum, dah ade kekasih hati yang sangat baik yang tlg hantar & amik aku dr opis..hikhik..

  12. Buat passport antarabangsa.. :D- 100%..sudah ke Bandung & Singapore..otw, Bali & many more places out there insyaALLAH..

  13. Pergi kursus-kursus penting- 100% alhamdulillah..kursus yang ditarget semua dapat pg..
Setelah direview..6/13..alhamdulillah..kira lulus cukup-cukup makan la ni..another 7 azam yang tak tercapai tahun 2010 akan dicarry forward ke tahun 2011..plus ditambah dengan azam baru 2011 juge..harap-harap kehidupan aku lebih baik dari tahun 2010..Pape pun, aku bersyukur atas segala nikmat ALLAH setakat ini..Alhamdulillah.Ok, dah!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wahai en Photographer..

Kali ini aku nak cite pasal encik photographer untuk hari penting aku..Pada pendapat aku, GAMBAR ialah isu paling penting yang aku titikberatkan untuk majlis penting aku.Sebab ape? sebab..pada aku..gambarlah yang akan menyimpan semua moment penting untuk majlis tu..

Pemilihan official photographer (OP) ni pun mestilah mengikut kriteria masing-masing; samada dari segi harga, tema gambar, kualiti gambar, samada sticky album sahaja or storyalbum ker..OP yang glemer ke..cikai-cikai aje ker..testimoni penah amik gambar Datuk Dr Syed Muzaffar si angkasawan ker..penah amik gambar anak tokey NAZA auto tu ker..ape2la mengikut poket dan kemahuan si pengantin dan si pembayar nyer..

Berbalik kepada cita OP aku tu..sebenarnya kami dah terpikat dengan 1 OP dari KL, ala..xla glamer sangat..OP ni aku tgk kat FB member aku, dia amik service diorangla.. rege dia RM3400 untuk 2 majlis..2 sticky album 2 story album plus outdoor photoshoot.kira murahla kan..So kami pun dah bg deposit kat OP tu..Plus si mamat sorang ni PR dia memang tiptop abis..boleh cairla costumer bl discuss dengan dia..Nak dijadikan ceritanya, before this, kami telah deal dgn OP ni untuk amik package yang bakal ditangkap oleh abang dan adik. Tup tup.. after 3 ke 4 bulan pas deal..si OP tu macam ade problem dengan si abang dia tapi kami tak diinformkan malah dia 'kencing' kami pulak..Ceh! memandangkan kami ni sangat pantang bab 'dikencing2' sesuka hati ni.. kami pun batalkan deal dengan OP sorang ni..maka burnlah deposit kami tu..Ah! kami rela daripada di'kencing' sesuka hati ok! Pantang!

Masa tu, lagi 2 bulan nak kawen.kami masih xde OP. Dahlah kami kawen mase musim cuti sekolah, so paniclah..confirm ramai OP yang dah dibooking dek bakal2 pengantin! Selepas insiden dikencing tu, ade jugak kami discuss dengan 2, 3 OP yang lain..tapi semuanya tak memenuhi kemahuan si pengantin perempuan yang sangat cerewet! huhu..haruslah..i kan pengantin..mesti nak yang terbaik, samada harga dan kualiti kan...

Ok, pada aku yang sedang-sedang aja ni (macam lagu si mamaglam & ratu kebaya nyanyi di kotak merah tu), aku rase harga dan kualiti gambar yang paling dititkberatkan..setakat glamer bukan main tapi rege dia sama mcm harge catering untuk 1000pax..xdapat akak nak bayornyer dik oi.. ukurlah baju di badan sendiri..sape yang xmau majlis dia kebaboom de boom kan..tp akak sedar diri.. :( :D.. Antara OP yang menarik perhatian akak ialah:

1. Ahmad fairus
2. Daniel Zain
3. Digital Syndicate
4. Avicenna Studio
5. Malaynea
6. Trisno Quantriz

Sebenarnya banyak lagi, tp aku senarai pendekkan yang diatas aje..semuanya cantik2 sangat, tapi memandangkan faktor harga (setakat takde sebelah tangan, jangan haraplah nak minta diorang ni amik gambar jongos korang yer) dan lokasi si OP tu..kami decide Pilihan #6 tu.. :) memandangkan rege dia under budjet kami dan en trisno ni buat service di area JB..alhamdulillah.. kami amik pakej 1 hari je dengan rege RM1800 untuk story album.. kalo korang nak tau, name OP ni memang Trisno Quantriz tau..bukan nick name..seni kan name dia..nama melayu kuno katanya..huhu.. dan antara HASILNYA..


Keluarga kami yang sempoi..

Si pari-pari yang gedixs

Masa ni, kami tengah menyanyi-nyanyi lagu selamat pengantin baru.. :p

Abang2 & kakak2 pengantin selaku penjaga tol..brutal giler diorang!

eeyuuu..kami bermesra , si pari-pari pulak yang seronok..

Cantik x..cantik x? Kami sangat puas hati..alhamdulillah..nak amik perkhidmatan en Trisno, leh call direct 013-771 4934. Sempoi je orangnyer..

Untuk next wedding belah suami, insyaALLAH kami akan menggunakan khidmat En Umair Kasa sebagai OP..harap2 ok juga..InsyaALLAH..Ok..Dah!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hand Bouquet

Kali ini aku nak cite pasal hand bouquet a.k.a bunga tangan untuk majlis kawen aku. Aku skip dulu cita pasal kad kawen dan paperbeg ye..sebab aku tak transfer lagi gambar-gambar kad kawen dan paperbeg dari hp lama aku..Al Maklum..dah dapat hp baru dari encik suami..kihkih.. I dapat hp Samsung Galaxy S tau..(psstt..lagi best dari Iphone4 tau!) ehehe..rase2nyer penyokong tegar Iphone4 bace x post i kali ni..Mesti WAR edisi 2 akan start semula..kuikui..Ah! tak kirala diorang cakap hp galaxy s i tu hp cakrawala ke ape ker..yang penting..hp i HEBAT! ahaha..lagi mau menang even tiada backup dari member lain.. Ok..ok..post lain akan aku cite kan pasal hp kesayangan aku tu yer..Kali ni kita cite pasal bunga tangan aku..

Selalunya, bila kita tengok bunga tangan..banyak yang guna fresh flower kan..even ex-photographer aku pun mintak kalo boleh aku guna fresh flower untuk bunga tangan.. (pasal photographer aku yang tak jadi ni pun akan aku citakan di post yang lain yer)..Wah! banyak hutang woo..Ok..ok..Sambung pasal bunga tangan semula..Memang plan awal aku pun nak guna fresh flower untuk bunga tangan aku tu, tp memandangkan aku kawen nanti kat Pontian, sebuah pekan kecik yang tak berapa besor tu..agak susah aku nak dapatkan fresh flower untuk dijadikan bunga tangan..Kalo ada pun mungkin bunga ros aje..bunga-bunga lain yang pelik2 nama dia tu..erm..jangan haraplah nak jumpa..Susah! Bunga ros tu pun harganya..mak ai..mahal tak hengat..boleh kene RM2-2.50 setangkai tau.. Jangan harapla aku nak beli..Terpikir juga nak beli fresh flower kat Petaling Street, tapi pikir punye pikir..macam tak berbaloi2 pulak beli fresh flower untuk bunga tangan..even fresh flower kat Petaling Street murah giler..tapi tak tahan lama.. Aku pulak tetibe rase nak jadikan hand bouquet aku tu satu sentimental value untuk aku ingat sampai mati..:) yelakan..'dia'lah yang akan jadi peneman setia aku bila aku tengah gugup dan cuak masa majlis nikah dan masa tengah bersanding kat pelamin kan..So, aku pun decide untuk beli bunga tangan artificial aje untuk bunga tangan aku.. :)

So, sebelum aku pegi mencari bunga tangan..aku survey2lah design2 bunga tangan yang cantik di internet.. Google punye google..inilah antara bunga tangan yang aku suka..

Zass...

Pilihan #1 (menyerlah!)

Pilihan #2 (sweet!)

Pilihan #3 (suci gila!)

Pilihan #4 (suka biji2 tu)

Pilihan #5 (berani!)

Ini antara yang diminati la..banyak sebenarnyer yang cantik-cantik tau! Tapi aku upload yang ini ajela..ehsan dari en Google.. :) Lepas dah shortlist semua, aku pun tunjukkan pada encik suami (masa tu encik bf ler..huhu)..belek punye belek..encik suami approve pilihan aku yang #2 tu..dia kata nampak suweet! a'ah..suweet kan..aku pun setuju aje..sebab semuanyer cantik2..encik suami kata tema aku kan puteh hijau..so..kene la pilih warna bunga tangan yang lain dari tema aku tu..so, dia pilih pink sebab cantik dengan baju nikah dan bersanding kami yang berwarna puteh.. :)..Ok ok..Setuju!

So, pas ofis..aku dan encik suami terus ke SSF Jalan TAR untuk meng'usha' bunga-bunga kat situ..Aku jumpe Sales assistant SFF samada diorang boleh gubahkan bunga tangan x..diorang kata boleh tapi dengan service charge. RM25. Yeay! tempat yang tepat! SA tu minta aku naik ke tingkat 4 untuk jumpe dengan SA yang boleh tolong deko kan..kitorang jumpe SA nama 'Ash'.. dipendekkan cerita..kitorang tunjukkan gambar hand bouquet..tup tup.. siap dah bunga yang dipilih..tinggal bayar aje..kira-kira.. RM150! ok ok..sentimental value punye pasal..kitorang pickup esok harinya.. Dan hasilnya

*
*
*
*
*
*
*
Sweet x bunga tangan aku? ehehe..motif nak tunjuk ganbar pengantin sekali..boleh?

ehehe.. sama x macam yang dalam en google tu? sikit2 ade la kan..artificial..mane leh nak 100% same denga fresh flower kan.. Tapi aku nak recommend kat korang kalo korang pun tengah mencari-cari bunga tangan artificial untuk sentimental value korang..boleh sangat2 beli kat SSF tu..sebab, even dia artificial..bunga2 kat SSF nampak real tau..even texture bunga dia pun macam real punye..malah ade bau macam bunga betol tau..tak tipu! sebab tu bunga dia agak mahal dari bunga artificial yang dijual di kedai-kedai lain..So, aku sangat puas hati dan suke dengan bunga tangan aku..Weee!

Nak dijadikan cerita..aku amatlah murah rezeki mase kawen aritu..selain daripada bunga tangan yang aku beli tu..aku turut dipinjamkan denga 3 bunga tangan lain oleh mak andam-mak andam aku..Uish!Mak andam-mak andam? ye..sebab aku sewa satu-satu dari setiap bridal..so aku ade banyak mak andam..huhu.. Dari Mak andam 1, aku dapat bunga warna peach & light cream. Dari Mak andam 2, aku dapat bunga warna oren dan mak andam 3, aku dapat bunga warna puteh hijau..tapi yang puteh hijau xde gambar la pulok..nanti i check it out dulu yer..


Dari Mak andam #2- aku gunakan untuk bertunang & berinai kecil

Tengok-tengok..si bunga tangan kan jadi teman sejati i semasa cuak :)

Dari mak andam #1 - Nikah :)

Sesuai untuk majlis nikahkan..

Dengan my pengapit sebelum nikah

Bunga tangan dari mak andam #3 aku letakkan kat atas katil pengantin memandangkan bunga tangan aku tu panjang dan design dia lebih kurang macam pilihan #3 yang suci murni tu..sesuai gila letak kat atas katil aku yang serba puteh.. ok, sampai sini je pasal bunga tangan.. :)..Dah!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

testing..

Ok..ini testing gune hp..jd x yerk..
Published with Blogger-droid v1.6.5
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tunjuk KAMI ^__^

Post ke-4 berkaitan hal-hal kawen aku.. :)

Kali ini, aku nak tunjukkan penunjuk arah ke majlis perkahwinan kami di Dewan Jubli Intan Pontian.. Idea ini aku dapat dari Yes..I do blog. Aku attachkan gambar ini kepada En suami terchenta untuk designkan.. Dan hasilnya..Tadaaa!


Ok tak? Ok kan..hehe.. Ala-ala signboard kanak-kanak nak melintas kat depan sekolah ek? Tapi versi pengantin comel yang nak melintas..Ahaks! Sukahatilakan aku nak puji diri sendiri yang memang comel kan..(tak macam ada certain-certain orang yang mengaku comel tapi xberapa tett tu..:)

Ramai gak tetamu yang notis penunjuk arah kami tu.. Sampai kawan-kawan papamama duk tanya..'anak u keja JKR ke, kami tengok penunjuk arah macam signboard JKR.. Senang kami nak cari dewan'..Oklah tu kan?

Hal penunjuk arah ni pun ada cita gak..memandangkan aku dah siapkan semua berkenaan hal ini, aku pun paskanlah penunjuk arah ini pada abang aku Si Leman memandangkan dia telah dilantik secara paksa sebagai AJK Seranta..iaitu AJK untuk semua hal-hal kecik2 yang orang lain xmau buat..huhu..Bole?

Selepas selesai akad nikah di pagi Sabtu, semua orang terkocoh-kocoh bersiap nak ke dewan..aku pun tanyalah pada si Leman pasal penunjuk arah tu..Tup..Tup..dia cakap..dia xsempat nak pasang..Ah! tak payah pasanglah! Hah! Sukahati awak aje yer..!Pang! Suara si pengantin pompuan memekik di pagi hari.. Air mata pun berjurai-jurai keluar..Wuwuwu...Sedih wey..penat-penat kami pengantin design penunjuk arah..boleh lak abang aku tak sempat nak pasang..Ceh! Hati pun jadi sensitif tak bertempat..Mungkin baru aje bersedih-sedihan kat surau gara-gara Keluarga Sakinah..So, hati menjadi touching tak bertempat..

Nasib baik kakak aku, pengapit aku si Nor dan mama ada untuk calmkan keadaan..'Dah, dah...awak tak yah risau..pandai-pandailah diorang handle benda tu..awak jadi pengantin aje hari ini' :)

Ok, setengah jam pastu, abang aku ke-5 sms..'Adik bongsu, jangan risau..kitorang dah pasangkan penunjuk arah awak, bunga manggar awak yang hilang pun kitorang dah beli baru..dah pasang juge..Semua dah settle! Jangan risau k..abang, leman dan sepupu2 tolong pasangkan'.. FUH! lega..TQ supermen! :) Cuak di pagi hari..aduyai..Alhamdulillah..Semuanya berjalan lancar...Biasalah..sebelum dapat pujian, harus ada dugaan dulu kan. :) :p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Si Bunting Hijau..

Hah..kali ini aku mau tunjukkan korang bunting aku lak..Pelik x? Selalunya blogger akan reveal bunting diorang sebelum majlis kawen..ala ala planning kan. Aku bukan apa, takmo excited pasal planning kawen aku..takut tak menjadi..Kang jadi hangat-hangat tahi ayam pulak. So, disebabkan majlis aku semua dah settle..Apa yang diplankan pun menjadi..So, beranilah aku nak cita sikit-sikit pasal hal kawen aku ni..Hehe..Takmola macam certain-certain orang tu, cakap bukan main gah..tup..tup..alahai..biasa-biasa aja.. Ops!

Ok, tema yang sama~~~ Hijau+ Puteh+ Pink..

Pssst! Sape-sapa yang nak sangat tengok gambar pre-wedding aku tu..saje je aku lengah-lengahkan upload kat FB..huhu..sape suh korang xdatang majlis aku..tunggu la yek..Sape yang datang aritu, dapatla tengok gambar-gambar kitorang yang 'daring' kat setiap meja makan. Keh keh.. Bole?

Inilah bunting kami yang penuh kontrobesi.. :p.. eh tak tak..kami dh tukar gambar lain..untuk elakkan kontrobasi tu..tp xde lak softcopy..ini gmbar kontrobasi ituh..

Ini sebahagian daripada gambar pre-wedding kami..From Classic Bridal..Walaupun harga dia sedikit mahal..tapi pada kitorang..Sangat Puas Hati! Gambar studio on the way nak amik..tapi tak boleh diupload di sini..Seksis Mak! Hanya tatapan kami suami isteri sahaja..ngehngeh..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Banner Hijau

First sekali, aku nk tunjukkan banner hijau kami. Memandangkan tema aku ialah puteh hijau, so banner pun aku nak ianya berwarna hijau. Kombinasi hijau+ putih+ pink.

Banner ni aku dapat percuma dari kedai kad Dee Gallery kat Jalan Brunei Barat, Off Jalan Pudu tempat aku buat printing kad kawen yang aku beli kat bandung. Post akan datang aku akan tunjukkan kad kawen yang aku beli di Bandung. Simple tp smart. :)

Ok-ok, sambung pasal banner..gambar banner aku gunakan gambar pre-wedding from classic bridal. Aku puas hati sgt2 dengan gambar kami mase pre-wed aritu. Memang totally berubah muka suami aku. Nampak macam taiko cina dah..huhu..Senang cite berbaloi-baloilah..

Aku recommendlah sape-sape yang nak kawen dan nak buat kad kawen. Lehlah korang buat kat dee gallery ni..diorang ni couple muda yang baru setup business. Ramah pulak tu.. Harga buat kad pun berpatutan. Haruslah support bangsa kita kan..even mahal 1 or 2 sen kan.. So, sape-sape yang nak order tu lehla call Ain 013-715 0686 or pegi terus ke kedai diorang..

En. Suami pun tambah 1000 pcs kad lagi dengan diorang..takut-takut tak cukup kad, almaklum..anggaran jemputan 3000-5000 orang wey..Pengsan akak!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

C.U.A.K. Balik Jumpa Mertua

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdulillah..

Alhamdulillah, syukur ke hadrat ALLAH atas kurniaan dan rezeki yang diberikan.
Selamat sudah Majlis Perkahwinan aku. Semuanya berjalan lancar dan seperti yang diharapkan.
Sangat berpuas hati coz majlis yang aku impikan selama ini, terlaksana dengan bantuan family aku dan sanak saudara. Tanpa bantuan diorang, CONFIRM ianya tak semeriah mana. Terima kasih tak terhingga kepada:

Mama & Papa- yang banyak tolong aku dalam urusan catering dewan (majlis) dan dirumah (khatam, marhaban, bertunang), urusan jemputan, urusan bilik, dewan dan lain-lain. Tak terbalas jasa diorang sampai aku mati.. Mama sangat bertukus lumus menyediakan semua keperluan majlis di rumah especially bab-bab makanan, papa pulak lebih kepada pengedaran kad-kad jemputan.

Abg Long & Kak Dza- mereka yang bertanggung jawab men'sponsor' paperbeg dan cake marble mawar untuk goodies beg tetamu. Mereka sanggup berhabis duit untuk pastikan paperbeg perkahwinan aku sangat 'meaningful' untuk tatapan tetamu. Paperbeg hijau yang ada gambar pengantin, gambar seluruh keluarga Hj Zainal & Hjh Zainon, doa pengantin dan pantun melayu. Nanti aku postkan gmbr paperbeg kemudian ekh.. Ramai yang puji paperbeg kami..alhamdulillah.Ade jugak yang mintak paperbeg lagi sebab suka sangat dengan design paperbeg tu. Ade juge bunyi2 sinis dari sedara mara, almaklum..belum kawen dah pakai baju pengantin kan..ala, biasalah..abaikan aje..(jealous la tu!). Abg long & Kak Dza jugak dipertanggungjawabkan menjadi event manager untuk majlis aku aritu. Sangan tersusun dan terancang. TQ sangat2!

Abg Ngah & Kak Lin- abg ngah n kak lin dipertanggungjawabkan untuk menjadi food manager untuk majlis dirumah dan di dewan. Diorang dengan sedara mara yang lainlah yang bertukus lumus menyediakan makanan-makanan untuk dari majlis khatam, marhaban, bertunang sampailah di majlis resepsi di dewan. Dioranglah yang kene make sure makanan cukup sampai ke akhir setiap majlis. Kesian aku tengok kak lin, dah macam bibik kat dapur. Hikhik..TQ abg ngah dan isteri. Tak terbalas budi korang semua..

Kakak & Abg Zaiful- kakak dan suami ialah mereka yang bertanggungjawab bagi memastikan goodiesbeg mencukupi di majlis di dewan. Abg Zaiful sebagai tokey santan jugak menjadi suplier santan terbesar bagi majlis aku. Untuk bubur kacang, bubur pulut hitam, ubiketuk, kueh halwa maskad (kueh tradisional) dan lain-lain lagi. Kakak pulak banyak tolong aku dari segi financial di saat-saat akhir (al maklum, pengantin dah sengkek) huhu..TQ kakak and family

Abg Fir & Kak Zana- abg fir dan kak zana pulak bertanggung jawab bagi menyediakan pelamin rumah untuk khatam al-quran, bertunang dan berinai kecil. Pelamin rumah siap seminggu awal dari majlis aku! Excited sungguh!Tema pelamin rumah-putih hijau. Sangat cantik! Pelamin hasil tangan kakak ipar dan abg aku.Sampai kene genjatan elektrik lagi..huhu..Lawak! Semata-mata untuk adik bongsu tersayang..Hehe..TQ korang!

Abg Fairuz- abg bujangan yang dengan paksa relanya men'sponsor' PA System dan penari cilik untuk majlis resepsi aku.. Sound system mantap! Lagu sedap! penari cilik pun sangat menarik! Dapat pujian ramai. Susunatur acara yang aku dah plan pun dapat diikut dengan sempurna.Alhamdulillah.. Tq abg pai!

Abg Muda ku Leman- sorang lagi abg bujanganku yang bertanggung jawab sebagai AJK seranta. Dengan kata lain, semua benda2 orang lain xsanggup nak buat, dia terpaksa buat..hahah..termasuk pasang banner, bunting, bunga manggar, penunjuk arah dan lain-lain..Hahah..TQ man! Next year awak lak, so..kumpul duit cepat2 ekh..

Anak-anak Sedaraku semua (Mastura, Qamar, Yaya, Zafran, Haziq, Iyan & Adzim)- Tq sebab jadi flower boys & flowergirls mok su! Sangat cute dan comey korang.. Menyerlah ok!

Flowergirls yang lain (Shasha, Alin, Nini, Amira)- Tq sbb jadi flowergirls yang gediks but cute to Mak Nora. Tq also for the best pose during outdoor photoshoot. Uolls make my day!

Sepupu-sepupu, Tok-tok sedara- Kepada sepupu-sepupuku yang bertukus lumus membanting tulang..ehehe..berkerah tenanga untuk majlis aku..Jasa baik korang tak dapat aku balas sampai mati.. Kak Aslina, Kak Ita, Kak Ita, Kak Gna, Abg Shahriz, Kak Aida, Makbiah, Mak Yah, Tok Enap, Tok Hawa, Tok Bedah, Pak Long, Pakcik, Mak Idah dan semuanyer! TQ SO MUCH semua!!

Lastly, kepada kawan-kawanku yang sudi datang ke majlis aku. Dari dekat or dari jauh, Kak Amisa, Auntie Sukma, Kak Intan, KAk Ros, En Jeze, Nurul, Azham, Amy, Batu, John, Epi, Liza dan semuanya!! Terharu sebab korang sudi datang!

Sape yang tak dapat datang or tak mau datang tu yang cakap ala meletap letup sebelum ni tu..Rugi wooo korang tak dapat tgk majlis aku ala-ala kebaboom tu wooo..hahah (blog aku ni kan? sukahati aku lah nak tulis ape kan).. :D -Peace-


Sekarang syukur alhamdulillah..aku happy!

P/s- Gambar-gambar akan diupload kemudian, tak bawak softcopy lak.. So, tunggu naa..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Created by Wedding Favors
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kami di Hari Raya 2010

Tahun ni tema kami wane hijau..tak kesahlah hijau taik lembu ke..hijau pucuk pisang ker,hijau daun pandan ke..hijau epal ker..asal namanya hijau.. Tahun ni kami sambut seperti biasa..MERIAH! Tapi kurang 1 family sebab abang ngah beraya di kampung pak mertua di Negeri Sembilan.

Jom layan gambar raya kami sekeluarga..

My Parents

Abg Long's Family

Kakak's Family

Abg Fir's Family

Si Bujangan

Tok Papa and Tok Mama with their children and beloved granchildren

Kamilah Keluarga Senget!

IN GREEN
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Lebaran

(^_^')



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KAMI-Geng Cari Makan

KAMI- geng cari makan untuk berbuka puasa Sabtu lepas yang makan kat Restoren Raja Udang yang tak berapa best tu..Jom tengok gambar-gambar senget kami :) Ini mase kitorang lepaking kat Kopitiam..

Ketua geng senget! :)

Geng Budak Senget

Aik? Tak senget pulak..

Control Macho and ensem..

Ye..jerawat aku nampak..Cit!
Ok..dah..abis..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Al kisah Hari ke-4 Berbuka Puasa

Hari ke-4 punye cerita pulak, plan nak g makan kat Sate Station Setiawangsa, on the way nak ke sana, nampak pulak Restoran baru buka..Restoran Raja Udang kat belakang Jusco Au2, Setiawangsa. Kedai nampak cantik, ada pondok duduk-duduk bersila bagai.. So, abg aku pun decide nak buka kat restoran ni je..

Sampai pukul 6.30pm..Order; tomyam campur, puyuh sambal, kerabu campur, udang goreng tepung, air teh ais, teh suam, carrot susu.

Tunggu punye tunggu, pukul 8.30pm baru lauk sampai..'menanah' je hati abang-abang aku tu..mane taknyer..perut dah kenyang togok air dan makan kurma je sementara menunggu lauk sampai..Sabar, sabar..sesungguhnya kami ber-3 sedang berpuasa.. :D

Sampai je lauk..tomyam yang diorder cair..pastu isi dalam dia pun sikit yang amat..terapung-apung sotong dan ayam dalam kuah tomyam..ish! frust..kerabu pun banyak bawang dari isinya..Yang paling dasyat..restoren ni tak cukur senduk untuk kami senduk tomyam..Maka, terpaksalah kami guna sudu aje..Itu pun 1sudu aje yang mampu diorang sediakan untuk kami.. satu kes lagi yang memanaskan hati ialah..udang goreng tepung pun diorang tak dapat nak servekan kepada kami sebab tepung habis..APA?? Tepung abis? Hello? Concretekah alasan..

Kami ber-3 pulang dengan hati yang hampa..Erm..moral of the story..janganlah try-try pegi restoran baru ni..semua benda tak cukup..melainkan dah terima testimoni yang bagus tentang restoran tu..ramai costumer yang balik awal sebab tak sanggup menunggu makanan yang telah diorder..maka peniaga restoran dapat untung duit minum aje la..Nak tunggu costumer datang semula ke restoren tu..entahlah..Nak ker?

Maybe diorang tak well-prepared untuk buka restoran lagi..cume tokey kedai tu je yang boleh jawab..aduyai.. :P
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buka Puasa Hari ke-3

Nak cite secara ringkas dan padat tentang buka puasa hari ke-3 lepas..

Macam biasa, tiap-tiap hari Jumaat jalan akan jem di merata-rata sebab semua orang nak balik awal dihujung weekdays..So stuckla dalam jem..tapi takla seteruk hari sebelumnyer.. Round punye round, member aku ajak berbuka di Restoren Nelayan, Tasik Titiwangsa. Sampai kat sana pukul 6, awal betul..heh..tapi semua meja dah dibooking orang..tingal 1 2 meja jek yang kt hujung-hujung nun untuk kami yang datang tak lewat tapi tak reserved awal ni.. So, we decide untuk makan ala-carte aje memandangkan kami ni bukannyer makan banyak sangat pun.. (ahaha..poyo :p) dan buffet kat Restoren nelayan tu dlm Rm35-40 sekepala..So, pada kami terlalu mahallah kan?Macam rugi ajek..

Orderla makan.Menu:

1) Ikan kerapu sweet sour- 500grm
2) Shark fin with crabmeat- 2 portion
2) Ayam goreng- 2 portion
4) Air- Epal juice dan oren juice

Total Harge: RM78!!

Hah hamik ko! lebih mahal dari makan buffet!kuikui... ok..berbuka hari ke-3 juga boleh tak dikira FAIL?? erm? erm?
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Puasa 2010

Dah hari ke-3 kita berpuasa, aku baru rajin nak menulis kat sini.. ^_^' Tentang puasa tahun 2010 aku:

  • Tahun ni aku berpuasa tanpa papamama coz parents aku berpuasa di JB, diorang terpaksa jadi baby sitter sementara untuk anak kakak sebab bibik kakak balik Indon menyambut puasa. Disebabkan tu ler aku dan abang aku kene mencari juadah berbuka masing-masing, sama gak untuk sahur..terpaksalah aku masak simple-simple untuk kami berdua. Kalau papamama ada, taklah kami macam ni..buka mesti makan sedap-sedap..sahur pun dah siap semua.. :'( . Disebabkan itu jugak, aku pun sibuklah meng'usha' resepi-resepi online untuk hidangan sahur kami adik-beradik.
  • Perihal berbuka:
- Hari pertama: Plan nak makan kat sate station suggest by Si Mama Glam tapi tutuplah pulak. Pegi pulak ke Warisan Johor Mak Tim kat roundabout AU3, tutup jugak.Adus! Termasuk pulak kat MRR2, stuck dalam jem! kete member overheat pulak kat tengah-tengah jem tu..Dush dush KCE! Panas je atiku..wagh! final destination..food court giant permata, berbuka puasa nasi ayam sedap kat situ..kebetulan abang aku pun datang nk makan sana, so berbuka lah kami ber-3. Mission Sate station dan Nasi Beryani Mak Tim FAIL!

- Hari ke-2: Plan nak makan Restoren Tupai-tupai suggest by ofismate aku,En Azmar.Setelah tersangkut dalam jem LAGI dan setelah tersesat jalan dan terbabas jalan sebanyak 5x! Restoren Tupai-tupai pun tutup! Wargh! Apakah? ( gaya izzy :)) Dugaan nak berbuka puasa betol. Mission Tupai-tupai FAIL! At last, kami berbuka di Kedai Ikan Bakar Jalan Bellamey.. :( Tak sedap..

- Hari ke-3: Malas nak plan!

  • Tarawikh: Setakat ni bertarawikh di rumah aje.Kenapa? Badan lemah sangat akhir-akhir ni.. InsyaAllah hujung minggu ini ke masjid.
  • Bayar Puasa: Tak sempat nak qada' lagi 4 hari. Leka punya pasal, selalu lengah-lengahkan! So, kenalah bayar fidyah dan qada' puasa kene carry forward ke tahun depan.
  • Baju raya: Tempah baju raya pun sehelai je.Itu pun tak tau sempat ke siap sebelum raya. Tak sempat pulak beli baju ready made masa pegi bandung hari tu..Sibuk memborong kain potong aje..:p
  • Budget raya: Tak ada budget.Boleh? ahaha..sebab budget aku dah banyak lari masa pegi ke Bandung hari tu, tak terkejar dah..Post pasal Bandung pun aku tak tulis lagi :).. akan diceritakan kemudian tentang betapa heaven nya bershopping di Bandung!
Ok, sambung nanti la.Tetibe stuck pulak otak den ni..sebenarnya banyak nk cite tadi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Macam-macam

Macam-macam hal sekarang ni jadikan? Dalam berita harini pasal orang curi kereta tercuri anak-anak tuan kete tu sekali..Nasib baik orang yang dicurik tu Mejar..taula nombor-nombor penting nak contact bila emergency ..Kalo orang-orang yang tak amik tau tu..harus masih terpinga-pinga kat depan kedai..huhu.

So moral of the story, simpan nombor telefon polis yang berdekatan ye!

Ok, sebenarnya aku pun nak cita pasal pencurik ni.Semalam aku EL sebab demam, even demam pun kene sidai baju jugakkan kat ampaiankan (baju tak lipat dah macam gunung everest tu).. Duk leka-leka ampai baju, aku perasan ade 1 motor lalu lalang kat depan umah aku..pusing banyak kali..Aku ingat dia tengah cari rumah, tup tup dia berenti kat depan umah aku..then dia masuk umah pak Haji depan umah..kuar..masuk balik..pastu masuk pulak kat dalam umah selang 2 umah aku..pastu kuar dan blah..aku pun pelik..tup tup..bibik umah pak Haji tu kuar cakap ade pencuri masuk umah..Hah? pencuri ker tu? aku jadi blur..yang aku tengok tadi tu kes curi ker..Ceh! Pencuri tu pun dah blah..tak tengok pun plat nombor motor dia..al maklum, aku ni kan rabun, malas pulak nak pakai cermin mata..So, tak nampak la muka pencuri tu..

Bibik tu kata orang keling..mesti penagih ini.Ish! kurang asam betol kan..berani betol pencuri tu masuk umah orang disiang-siang hari..Pak Haji tu tengah tengok tv lak tu..Ceh!

Tak taula ape yang dia sempat rembat..umah jiran sebelah kene curi hp..umah pak Haji tu tak tau pulak..Dah ler pak Haji tu tokey kedai kete overseas..haruslah kaya kan..entah-entah sempat rembat jam Rolex kot..Uish! pencuri tu boleh beli stok cocok dia untuk 3 bulan nyer tu.. ahaks..

Kene berjaga-jaga ni..tak leh buka pintu sesuka hati ni..kasut murah aku pun tak leh letak kat luar ni..nanti kene rembat dengan mat pit itam pulak, dah kene kaki ayam gi opis..hohoh
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Plan A Or Plan B?

Bukan..bukan...bukan aku nak cerita pada korang yang aku mencari pasal lagi..tapi sambungan dari kisah mencari pasal hari itu..

Sedang berkira-kira dan berpikir-pikir tentang package yang kitaorang dah decide hari itu..Samada aku nak proceed dengan package tu atau nak bartukar kepada plan B pulak.. Bukan package lain tapi plan B yang lebih kurang aje harganya tapi aku boleh guna lebih lama sebelum dan selepas ini.. ehehehe..Tengah pikir mana yang lebih BerBALOI-BALOI!

Tengah meng'usha-usha' Plan B tu sebelum mengambil keputusan muktamat.. :)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mencari Pasal

Last 2 week, aku gatal-gatal kaki la pergi 1 pameran 'tut' kat midvalley ni.Dengan niat nak usha-usha promotion yang ada plus tema-tema terkini tahun 2010.

Kebetulan pulak kat situ ade promotion MayFair..salon untuk beauty spa, slimming tu..dan memandangkan ade promotion RM49 untuk 2 package (Body+ Facial), aku dan member aku pun merembat 2 voucher..kira murah la tu kan?

Then, dipendekkan cerita aku dan kawan aku pun buat appointment last weekend untuk me'redeem' voucher yang ada..Dan dipendekkan cerita lagi, akibat pujukan pot pet pot pet profesional consultant Mayfair ni, kami pun terpedaya dengan dengan 1 lagi pakej body program dengan rege RM250 untuk 2 orang..memandangkan kami berdua ni pun sudah men'yemangat'kan badan..dengan sukahatinya aku membelanja kawan aku pakej ni untuk kita dua try..dan hasilnya..boleh dibanggakan..bagi aku,aku xnampak sgt keberkesanannya tapi seyes aku nampak perubahan pada kawan aku, dari boncit..perut jadi leper!Flat tu..seyes!seyes! So, aku rase pakej tu memang berkesanlah..

Tapi, disebabkan itu jugalah..1 lagi pasal jadik..kami terambil 1 lagi pakej yang erm..pada aku..boleh dikira mahal la..ini lah yang dinamakan mencari pasal..hish..hish..Rege? tak mau bagi tau di sini..sebab ..ehehe..tapi yang best..bukan sy yang bayar..huahua..best! best!Kerana belanja kawan, aku pun dibelanja dengan pakej yang lebih-lebih best..yeh!

MayFair, kalo pakej ni tak berkesan..siap ye..aku komen kaw kaw punye..So, please make sure aku akan jadi macam model yer...heheh :) :p Korang rase berhasil x? ahaha..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sENSITIF Tak BerTempat!

Ape kejadahlah aku sejak akhir-akhir ini....

Telefon mama..nangis..
Cite pasal preparation..nangis..
Bual dengan kawan..nangis..
Kawan tegur sikit.. nangis..
Kawan pegi outstation..nangis..

Gembeng betul aku sekarang ni..Aip! jangan tegur or ketawakan..nanti aku nangis lagi!! :'p
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Duit itu Air..Air itu Duit?

Yang mana satu lebih tepat? Duit itu air..atau air itu duit? :)

Aku mengalami situasi yang pertama.. DUIT ITU AIR...Waaa..duit mengalir macam air...tak henti-henti..Bila mau berhenti ni..Tambah tak jugak..asik susut aje..kalo banyak duit takpe jugak! Aish! Aish! Mau korek mane duit banyak-banyak ini?

Ciayok! Ciayok! Harus berusaha keras ni!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ke Bandung Kita

Yehuuuuuuuuuuuuuuuuu...(^______^)

Saya Mau pegi Bandung Ogos ini!!

Sangat Excited!! Tak Pernah pergi luar negara lagi..Kesiankan aku..huhu

Tengah usha-usha hotel murah dan tempat-tempat shopping yang bakal dilawat..Wah! Bestnyer..

Ye..ye! Ke Bandung Kita!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdulillah

Bersyukur kepada Allah S.W.T di atas nikmat yang kau berikan..

Bersyukut sangat-sangat..Setiap dugaan pasti Allah akan kurniakan dengan sejuta kenikmatan. Aku dapat rasakan nikmat yang Allah hadiahkan selepas dugaan yang dia cuba berikan. Antaranya:

-- Aku dapat pergi Induksi dan Alhamdulillah lulus
-- Aku dikurniakan rezeki yang boleh dibanggakan untuk aku kongsikan dengan orang lain
-- Aku dapat memiliki rumah sendiri untuk investment masa depan
-- Aku dapat menikmati kasih sayang dari orang-orang terdekat termasuk family, kawan-kawan

Pendek kata, apa yang aku hajatkan sebelum ini, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Harap-harap ianya berterusan...:)

Terima kasih atas segala nikmat rezeki dan kebahagiaan yang Kau berikan..
Harap-harap aku tak lalai dan lupa diri..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berbintang- bintang

Mataku berbintang-bintang,

Kepalaku berbintang-bintang,

Ini semua penangan si Bintang itu,

Bintang yang nak dicapai dek Jabatan,

'entah ape-ape' la..


SSR..SSR..


Menyampah!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Induksi Mood..

Yuhuu..I'm back!! After a long silent.. Selepas balik dari kursus induksi yang best, havoc, gempak dan apa2 lagi yang sewaktu dengannya..

Aku sangat happy sebab aktiviti-aktiviti yang best, dapat kawan-kawan baru yang sporting plus sekepala, dapat pengalaman yang havoc dan macam-macam lagi la.

Moral of the story..I'm having fun during my induction week at Kg Dong, Raub, Pahang.

To all friends, thank u for everything and hope that we will meet again! Induksi Kump. 1/2010 will be remember always!!

Tepuk Lalat Cepat-cepat Penangan si Budak Adam

Abg-abg Control Macho

Diamond- diamond!

Diamond-diamond!

Penat Bersenam, jom kita urut ramai-ramai..

Camera! Senyum..


Redah Aje! CIDB the best

Jom buat bendera!

Buat businesscard reDuit! reDuit!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Induksi OOO___OOO Induksi

Semalam after meeting Bahagian, kawan seofis aku bagitau yang KKR open nama untuk sesiapa yang nak pegi induksi batch pertama di Raub, Pahang. Induksi ni akan dijalankan pada 11-26 Mac 2010..Perh! Labih kurang 17hari tu..di Kem PLKN..

Disebabkan ada peluang untuk sort in nama, aku pun call bahagian pengambilan induksi, KKR untuk bertanyakan pasal hal ini. Dan akhirnya, aku dapat masuk untuk Induksi Batch 1..Yehuuu!! (^___^)

Harap-harap tiada halangan atau masalah untuk aku attend induksi nanti.. Semoga Allah mempermudahkan semua jalan dan rancangan aku tahun ini.Aminnn..Ya Rabbal'alaminn..

Cuak jugak sebenarnya nak attend induksi ni..Not well-prepared untuk semua latihan fizikal, presentation, public speakingdan lain-lain yang berkaitan.

Disebabkan aku dan partner aku pun pergi induksi sekali, maka Bisnes reDuit!reDuit! terpaksa di 'senyap'kan buat seketika.. Dan disebabkan kami begitu bersyukur dan bermurah hati, kami bercadang untuk buat Jualan Runtuh kepada product-product di reDuit!reDuit! untuk semua.. Tapi, harus diingat yer..hanya valid sehingga 9 Mac 2010.So, cepat-cepat rembat!!

P/s: Memandangkan bulan ni ialah bulan sengkek sedunia..maka kami akan mempertimbangkan bagi pelanggan-pelanggan untuk reserved product-product kami di reDuit!reDuit! dan boleh bayar bila gaji bulan Mac dapat..tapi perlu bayar deposit sikit..dan sekiranya reservation tu dibatalkan..deposit tidak dikembalikan..Ok!

Ok, aku tambahkan iklan blog business kami sekali eh kat sini..

WE ARE GOING TO BE AWAY FOR 2 WEEKS VERY SOOOOONNNNNN

SO, WE DECIDED TO SLASH ALL PRICES TO CLEAR OUR STOCKS!

SO GUYS, GET IT NOW AS THIS OFFER ONLY VALID UNTIL 9TH MARCH 2010!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Akibat Si Bongsu..

Semalam aku pergi jumpa dentist.. Tujuannya untuk buat 'Scaling'. Ini kerana, memang dah due date untuk aku buat scaling untuk tahun ini ..Tapi sebenarnya, last month aku dah visit dentist untuk buat scaling ni..tapi disebabkan Si Bongsu gigi geraham aku ni baru keluar..maka bengkaklah gusi aku ini. So, dentist sarankan untuk aku datang semula bila bengkak gusi aku dah surut..

Then, maka datanglah aku berjumpe dentist semula semalam.. Semuanya macam biasa, ok aje. Aku takde masalah atau fobia untuk jumpe dentist..sebab aku memang dari kecik-kecik lagi memang selalu ada masalah dengan gigi..Gigi tak tersusunlah..Gigi taring keluar pada tempat yang tak sepatutnyalah..gigi berlapislah..Macam-macam lagilah..Even, masa kat sekolah rendah dulu, pernah specialist dentist datang untuk cabutkan gigi aku yang complicated tu. So..pendekkan cerita jumpe doktor tu bukan hal yang mengerunkan pun..I was so close with dentist!! Dasar budak gigi rosak.. (^_*)

Ok..berbalik kepada cerita visit dentist semalam..atas masalah si geraham bongsu aku yang 'tak mau keluar abis'..doktor sarankan aku untuk buat surgery atau pembedahan kecil untuk cabut si bongsu ni..Ini kerana, doktor cakap..gigi ni tak kan tunbuh dengan sempurna sampai bila-bila..So, if aku tak cabut..gusi aku akan sentiasa bengkak dan berdarah.. Paham-paham ajelah kan if dah berdarah dan membengkak..mulut pun akan berbau la..Haiyooo! Tak bengkak pun mulut sudah busuk..ini kan pulak bengkak dan berdarah..huhu..Gerunnn..

Dan kos untuk surgery tu ialah RM500++.. :( Mana mau carik duit?? Adakah duit untung jual tudung di reDuit! reDuit! akan ku jadikan duit untuk membayar surgery Si Bongsu ini...Wargh!! Untung bulan lepas burn bayar deposit kuarters.. Bulan ini untuk gigi pulak ker?? Argh!! Bila mau simpan duit untuk sambung belajar? Bila mau simpan duit untuk kawen? :#

Selain tu , doktor nasihatkan aku untuk buat 'bracing' kerana gigi aku yang tak tersusun..Dan Kosnya RM5,000!! Terima kasih doktor, akan difikirkan kemudian..Banyak tu wo!! Mana mau korek? Aku mane ade duit banyak-banyak.. ( Tak tersusun sangat ker gigi aku ni..atau dentist ni nak paw duit aku? Helo doktor..untung jual tudung aku bukannyer banyak sangat..So, janganlah paw aku!!)

Moral of the story:
Sape-sape yang ade anak-anak kecik..Pleaselah..pleaselah jaga gigi anak-anak korang..Janganlah bagi benda-benda manis dan trylah didik anak-anak suka jaga gigi dan berus gigi lepas makan.. Kerana..kalo tak jaga..akan end up macam Saya!! (aik..macam menyalahkan papamama aku je sebab gigi aku bermasalah sekarang.. :p)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CELCOM BROADBAND PROMOTION- RM68!!

Tengok sini! Tengok sini! Ada iklan sekejap..Jom baca! Jom baca!

Si Teddy Biru ada buat promotion sekarang..

Sape-sape yang berminat untuk beli broadband..Jom daftar sekarang dengan saya.. yup..dengan saya juga boleh..

Dengan hanya daftar sebanyak RM150.. Anda akan:

  1. Mendapatkan USB Modem secara PERCUMA
  2. Penggunaan 3 bulan PERCUMA!!
  3. Harga langganan RM68 tanpa had bila-bila masa dimana jua..eceh!iklan bagai
  4. Bandwidth- 384kbps!! (bergantung kepada lokasi dan coverage Celcom, tapi hampir 75% kawasan dah ade coverage ni)
So..apa lagi, sesiapa yang berminat bolehla contact saya di email nuras859500@yahoo.com


Memang 'Berbaloi-baloi'... (^__*)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Boyfriend Ku

Antara hadiah untuk diri sendiri bagi penghujung tahun 2009 dan awal tahun 2010..huhu.. Let me introduce u all with my beloved boyfriend from Sabah!!..


'Handsome'kan Boyfriend saya?? eheh..even he is just a comel MYVI but for me he is tough guy CIVIC! ahah.. i love him.. :p
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS