Alhamdulillah..

alhamdulillah..Badan semakin sihat selepas 2hari berehat dirumah..(baru sakit sikit, dah complain!).."awak tu baru je jadi isteri orang..belum jadi mak orang..dah lembik! Malu la kat orang yang ada anak berderet-deret tu hah..Nak kene wat keje opis, kene siapkan barang sekolah anak, layan anak makan, masak, kemas rumah, layan kerenah laki yang nak 'itu'..awak tu baru je buat 1/4 daripada kerja-kerja orang dah sakit badan situ sini..ayoo! awak ni kene kuat! mesti kuat badan! kuat hati!" :) bila diri sendiri 'memotivasikan' dirinya sendiri! boleh? (yela, kesedaran dalam diri yang paling penting berbanding nasihat dari orang lain kan..if ramai orang berbuih mulut nasihatkan kita, tp tuan punye badan takmau sedar..macam cakap dengan tunggul jela!) waste time tau! :p

Hari ini start kerja dengan mood yang slow and steady..check2 email yang masuk, check2 kursus yang perlu diapply dan check2 kerja2 yang maybe masih pending..alhamdulillah..xde! yes! ops! ada..belum upload sijil MC kat dalam HRMIS loh! sat lagi aku buat ye..ok..bye..doakan aku sihat dan positive selalu eh..Jauhkan aku dari mereka2 yang cemburu dan berbusuk hati..tak tercela sikit pun dek kerana mereka..!

motif letak gambar suami sendiri yang tak berapa hensem ni? kohkohkoh.. nak cakap time kasih pada suamiku..

'terima kasih sebab banyak bersabar dengan isteri dia yang banyak kerenah..walaupun dia salah, tetap takmau mengaku salah..laki dialah yang beralah..time kasih sebab banyak tolong isteri dirumah..basuh baju, sidai baju, gosok baju, cucikan pinggan..ehehe..pendek kata semua kerja yang isteri dia tak berapa suka tu..suami dialah yang amik alih.. :p (jangan 6 bulan pertama je tunjuk rajin ye abang..!)..time kasihlah sebab menjaga isterimu yang sakit baru-baru ni dengan baik.. ala..sekali sekala je abang kan.. terima kasih lah atas semuanya. walaupun kita ni selalu bergaduh macam 'hanjing', tapi bila dah baik..manja macam kucing kan.. :p.. walaupun suamiku tak hensem macam Tom Cruise, tapi hati dia baik tau... upkan sikit..Sayang Abang! (aku tau, laki aku ni rajin juge jenguk blog bini dia yang boring ni..silent reader.. )' (~_^)v

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 Soksek-Soksek:

abu bakar said...
This comment has been removed by the author.
irsyam said...

Dear my lovely wife, whatever u.....u r my wife and i'll always love u...TQ my luv for being my soulmate

Eikyn said...

abu bakar: sape pulak yer..
irsyam: ahah! :) <3 u too

azuin vulp said...

bagus2, gud news bgtau